Pay-roll charytatywny

Pay-roll to proste i dzięki wygodzie
- coraz popularniejsze narzędzie pomocy, przyjmowane przez największe firmy w kraju
i na świecie.

Dzięki pomocy działu Kadr i Płac pracownicy każdej z firm mają możliwość przekazania dobrowolnej kwoty ze swojego wynagrodzenia dla wsparcia działań wybranej organizacji społecznej.

Pay-roll charytatywny to nic innego jak potrącenie zadeklarowanej przez pracownika kwoty z comiesięcznej listy płac. Pracownik otrzymuje wyszczególnienie kwoty potrącenia na pasku wynagrodzenia. Pracodawca natomiast podliczając przekazane co miesiąc kwoty przelewa środki na konto bankowe wybranej organizacji. Jeśli pracownicy zadecydują o przekazaniu środków na konkretnego podopiecznego Fundacji, potrzebny będzie krótki raport, z wyszczególnieniem kwoty i nazwiska podopiecznego, na którego została ona przekazana.

Każdy pracownik, który zechce wziąć udział w akcji może wybrać jeden z dwóch wariantów deklaracji:

• końcówkę groszową pensji, czyli to co w naszym wynagrodzeniu jest po przecinku
  • wpisać dowolną, ustaloną przez siebie kwotę

Swoją pomoc można dedykować jako wsparcie działań statutowych Fundacji oraz jako pomoc dla konkretnego podopiecznego naszej Fundacji. W każdej chwili istnieje możliwość zmodyfikowania deklaracji lub jej wycofania.

Wsparcie działań naszej Fundacji w systemie pay-roll zadeklarowało dotychczas ponad 600 pracowników GK Pelion, dzięki procedurze wdrożonej przez spółkę BSS SA.

Jak przystąpić do akcji?

• Jeśli jesteś pracownikiem GK Pelion:
    Pobierz plik Deklaracja pay-roll_Pelion (załącznik na dole strony), wypełnij i przekaż ją do DOZ  Fundacji dbam o zdrowie (pocztą wewnętrzną – Łódź, ul. Zbąszyńska 3,  z dopiskiem pay-roll)
  • Jeśli jesteś firmą, zainteresowaną zaproponowaniem takiego rozwiązania swoim pracownikom, uzgodnij szczegóły ze swoim działem Kadr i Prac i skorzystaj z załącznika Deklaracja pay-roll_Ogólna.
    Koniecznie skontaktuj się z nami! Uzgodnimy szczegóły, odpowiemy na Twoje pytania i doradzimy jak uruchomić pay-roll charytatywny w Twoim przedsiębiorstwie.

Dołącz już dziś do nowoczesnej filantropii!