20-04-2016

DOZ Maraton Łódź z PZU za nami

To było wspaniałe święto wszystkich biegaczy i ludzi, którzy lubią pomagać. Każdy mógł dorzucić swoją cegiełkę i pomóc na różne sposoby.

Już przy zapisach każdy mógł dokonać na rzecz jednej z czterech organizacji partnerskich dowolnej wpłaty. Tę kwotę jak co roku nasza fundacja podwoi i przekaże organizacjom na zakup niezbędnych środków medycznych. Każdy chętny, nie tylko biegacze ale ich rodziny, znajomi oraz wszystkie osoby odwiedzające DOZ Piknik mogły wziąć udział w akcji prowadzonej przez PZU „Podziel się Kilometrem”.  Znamy już wyniki akcji. Do podziału między organizacjami partnerskimi jest kwota 22 350 zł oznacza to, że wybiegano, wychodzono 2235 km. Nadal trwa jeszcze kilka  zbiórek biegowych,  które kończą się 24 kwietnia.

16 kwietnia podczas DOZ Pikniku każdy (prócz biegnących 17 kwietnia) mógł oddać krew w specjalnym Krwiobusie podstawionym przez Łódzką Stację Krwiodawstwa.

Jeszcze długo będziemy wspominać ten czas.

Dziękujemy wszystkim biegaczom, biegnącym w naszych koszulkach i promujących fundację, prowadzącym zbiórki charytatywne a także tym co wsparli te zbiórki. Gorące podziękowania dla kibiców, którzy dodawali nam sił.  Organizacji partnerskich za ich zaangażowanie. I wszystkim wszystkim, którzy wspólnie uczestniczyli w tym Święcie Biegania i Pomagania.

Pliki do pobrania: