03-12-2014

II transza pomocy dla Domów Samotnych Matek

Po raz drugi w tym roku spotkaliśmy się z przedstawicielami 15 Domów Samotnej Matki z całej Polski, by przekazać kolejną transzę pomocy dla kobiet i dzieci, przybywających po opieką tych placówek.

Gościem specjalnym podczas grudniowego spotkania była Sędzia Anna Maria Wesołowska, Ambasador akcji pomocy Domom Samotnych Matek. Wszyscy z uwaga i skupieniem wysłuchali wystąpienia Pani Sędzi, która po zakończeniu kariery sądowej zajęła się aktywnym promowaniem postaw dobrego rodzicielstwa i niwelowaniem problemu przemocy wobec dzieci i kobiet. Pani Sędzia jest niezwykle ciepłą kobietą, która nigdy nie odmawia pomocy a dzieci wręcz do niej lgną, o czym mogliśmy przekonać się na spotkaniu.

Przybyli na spotkanie przedstawiciele placówek dla kobiet i dzieci przywieźli ze sobą pyszne słodkie wypieki, które bardzo szybko znikały ze stołów :)

Za pomoc w organizacji spotkania po raz kolejny serdecznie dziękujemy Siostrom Antoniankom z Domu Samotnej Matki im. Stanisławy Leszczyńskiej w Łodzi oraz mieszkankom, które licznie przybyły na spotkanie z Panią Sędzią.