08-12-2014

Mikołajkowe spełnianie marzeń

Mikołajkowa akcja "I Ty możesz zostać Św. Mikołajem" zakończona pełnym sukcesem. Mali podopieczni Fundacji otrzymali wymarzone prezenty. Wszystko dzięki Elfom o dobrym sercu.

Na Elfy z zaprzyjaźnionych z Fundacja firm zawsze można liczyć. To właśnie dzięki ich zaangażowaniu dzieci będące pod opieką Fundacji otrzymały wymarzone prezenty. W rozwiezieniu paczek pomógł Pharmalink, na który jak zawsze mogliśmy liczyć. Do paczek zapakowaliśmy także listy od Mikołaja dla dzieci, pisane przez nasze Elfki ;)

A co było w paczkach w tym roku? Ponownie zostaliśmy zaskoczeni dziecięcą fantazją! Zuzia poprosiła na przykład o pluszowego gołębia i portret Elfa. Ada zapragnęła książki o Bożym Narodzeniu i latającej wróżki. Wśród chłopców zdecydowanie dominowały tematy motoryzacyjne. Jaś otrzymał upragnioną czerwona koparkę z dużą czarną łopatą i pociąg z kolorowymi wagonami, Mateusz – zdalnie sterowane auto. Nasi Podopieczni często w swoich listach prosili także o artykuły sportowe – piłki, dresy, buty czy nawet o karnet na siłownię. Niezmienną popularnością cieszyły się także kosmetyki i ubrania u starszych dziewczynek, a u chłopców klocki lego i gry komputerowe. Dobro i chęć niesienia pomocy po raz kolejny wywołały na twarzach dzieci i ich rodziców prawdziwy szczery uśmiech. To najpiękniejsze podziękowanie dla wszystkich! Oto nasza galeria!