16-01-2019

Oswoiliśmy cukrzycę

Konferencją „Cukrzyca oswojona” rozpoczęliśmy cykl tegorocznych konferencji o tematyce zdrowotnej dedykowanej Seniorom.

Spotkanie cieszyło się bardzo dużym zainteresowaniem, uczestniczyło w nim ponad  100 osób. Bardzo nas to cieszy gdyż oznacza to, że seniorzy chcą dbać o zdrowie. Uczestnicząc w takich spotkaniach dowiadują się wielu ciekwawych rzeczy. Jakie są objawy, co może niepokoić, jak zapobiec cukrzycy i jak z nią walczyć aby nadal cieszyć się życiem.

Wykłady prowadzili dr. n.med.Marcin Samosiej ze   Szpitala  o.Bonifratrów  z  Łodzi  oraz mgr Izabela Nowak, dietetyk kliniczny.

Jak   zawsze   chętne  osoby  mogły    zmierzyć ciśnienie  oraz   dokonać pomiaru  masy  ciała. Kontrola wagi, a  także   ciśnienia  jest   bardzo ważna również przy cukrzycy, dlatego też dużo Seniorów skorzystało również z tej możliwości.

Każdy   uczestnik  otrzymał  materiały edukacyjne o cukrzycy typu II opracowane przez panią dietetyk.  Materiały  dostępne również na fb  Fundacji.

Konferencja odbyła się w Akademii Humanistyczno-Ekonomicznej w Łodzi przy ul.Pomorskiej 51.

Zapraszamy na kolejną konferencję już 18 lutego poświęconą Migrenie.

Udział we wszsytkich konferencjahc jest bezpłatny.