12-10-2016

Ponad 10 litrów krwi trafiło do szpitali

Po raz trzeci w tym roku pracownicy i wolontariusze naszej fundacji wzięli udział w akcji oddawania krwi.

Pierwsza akcja oddawania krwi zorganizowana była w listopadzie ubiegłego roku. Akcja ta weszła już wszystkim w krew :-) i grono Honorowych Dawców rośnie. Stale przystępują nowe osoby. Grono Honorowych Dawców liczy już ponad 100 osób. Średnio podczas jednego spotkania krew oddaje 25-30 osób. Ponieważ wymogi są rygorystyczne nie każda osoba, które się zgłasza może oddać w danym dniu krew. Ważne jest zarówno zdrowie osoby oddającej krew stąd każde przeziębienie, zażycie środka przeciwbólowego, itp. wliminuje z akcji jak i jakość oddanej krwi, która jest przekazana szpitalom. Dzięki temu, że akcje organizowane są w siedzibie firmy Pelion  zyskuje ono grono stałych zwolenników. Jest łatwiej wziąć w niej udział ale i dużo raźniej bo w gronie przyjaciół. Kolejna akcja już jest zaplanowana na 14 grudnia.