05-10-2018

Słowa Miłości, koncert piosenki francuskiej.

Wrześniowy koncert był już siódmym koncertem muzycznym dedykowanym Seniorom,

Po koncercie nikt nie miał wątpliwości, że językiem miłości jest właśnie język francuski. Mimo, że większość gości nie znała francuskiego, dzięki sile wyrazu, gestom i romantycznie brzmiącym słowom amore,  Je t’aime każdy wiedział o czym śpiewają wykonawcy.

Był to pierwszy koncert śpiewany całkowicie w obcym języku. Wszystko to za sprawą wykonawcy Mieczysława Gajosa, który jest profesorem zwyczajnym wykładającym na łódzkim Uniwersytecie właśnie ten piękny język. Pasją profesora jest nie tylko język ale również  muzyka, głównie piosenki Edith Piaf, które królowały na scenie.

Wszystkie miejsca były zajęte. W koncercie wzięło udział ponad 100 osób, które żywo reagowały na śpiewane piosenki. Były brawa i owacje na stojąco.

Wraz z panem Mieczysławem Gajosem śpiewały również DOminika Korzeniowska oraz Marta Dabkowska.

Zadowolona była i publiczność i artyści, którzy jak powiedzieli z wielką przyjemnością zaśpiewali dla naszej DOZ Fundacji i seniorów. Docenili profesionalne przygotowanie koncertu.