04-05-2017

Za nami DOZ Maraton Łódź

Jak co roku pod koniec kwietnia mieliśmy przyjemność uczestniczyć w największym sportowym wydarzeniu Łodzi - DOZ Maratonie Łódzkim, wspierający działania charytatywne.

Nasza Fundacja od samego początku jest partnerem społecznym łódzkiej imprezy biegowej. Co roku zapraszamy do wpółpracy inne organizacje społeczne, by wspólnie tworzyć i rozwijać ideę charytatywności wśród biegaczy i kibiców. W tym roku partnerami była Fundacja Iskierka, Fundacja Udaru Mózgu oraz SOS Wioski Dziecięce. To właśnie na nie swoje dobrowolne wpłaty mogli kierować zawodnicy podczas zapisów na maraton, co dało kwotę 8 800 zł. Nasza Fundacja podwoiła tę sumę, a cały dochód przekazany zostanie na podopieczych fundacji partnerskich.

Równiez w tym roku biegacze utworzyli swoje zbiórki na portalu siepomaga.pl.
Zespoły epruf Team, Urtica Team wraz z Pharmalink, Drużyna DOZ SA, BSS Team oraz Ela Łacina z Fundacji pobiegli dla podopiecznych Fundacji a łącznie udało się zebrać prawie 6,5 tys zł.

Podczas trzydniowej imprezy dużym zainteresowaniem cieszył się charytatywny gofr, który wsparł akcje charytatywną na kwotę 1900 zł.

Akcje charytatywne przyniosły w tym roku łącznie 30 tys zł.

Dziękujemy biegaczom, kibicom, organizacjom partnerskim oraz wszystkim tym, którzy zechcieli zaangażować się w pomoc innym.