DOZ Maraton Łódź

Razem stwórzmy największy charytatywny maraton w Polsce!

Co wyróżnia nasz maraton?
Wydarzenie będące połączeniem imprezy sportowej i akcji promującej zdrowy i aktywny tryb życia oraz nowoczesną charytatywność. Biegacze mogą wziąć udział w biegu maratońskim (42 km 195 m) oraz biegu na dystansie 10 km. DOZ Fundacja dbam o zdrowie od początku jest partnerem społecznym łódzkiego Maratonu, tworząc i patronując działaniom charytatywnym. Akcja dowodzi, że pomagać można także wykorzystując zaangażowanie, pasje i energię ludzi, że do biegu można zaprosić swoich znajomych, przyjaciół i bliskich – wszystko po to, by pomagać innym.

Uczestnicy start w imprezie traktują jako osobiste wyzwanie, ale też coraz częściej, jak chęć zwrócenia uwagi na potrzebę pomagania. Dlatego podejmujemy współpracę z innymi organizacjami, by działać i pomagać wspólnie – w myśl naszego hasła: Razem możemy więcej!. Zawodnicy swój bieg mogą dedykować wybranej przez siebie organizacji pożytku publicznego bądź konkretnej osobie. W tym celu zakładają bądź wspierają zbiórki innych na portalu siepomaga.pl. Również fundacyjna drużyna co roku bierze udział  w biegu a jej Wolontariusze zakładają zbiórki charytatywne dla podopiecznych.

Razem stwórzmy największy charytatywny maraton w Polsce!

A my już przygotowujemy się do następnej edycji!

Kolejny DOZ Maraton odbędzie się 23 kwietnia 2017 roku

Łódź Maraton Dbam o Zdrowie 2014